Fantastické jedlo, plné živín, ideálne pre toto obdobie - takto si predstavujem sezónne a lokálne jedlo, ktoré si s radosťou doprajem aj na večeru. Prívarok nie je zahustený múkou, ale vlastnou surovinou, nie je v ňom žiadna laktóza ani cukor. Chuť surovín vyniká.
Vedeli ste, že kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrón? Zabíja baktérie a vírusy a má výrazné detoxikačné vlastnosti? A tento zoznam pozitív z ďaleka nekončí.
Obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej, ktorá je veľmi dôležitá pre organizmus vystavovaný stresu. Okrem toho v nej nájdeme celú škálu B-vitamínov, vysoký obsah zinku.
Počet porcií:
6 porcií Čas prípravy: 50 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
1 stredne veľká hlávka bielej kapusty
1 cibuľa
1PL drvenej rasce
1PL červenej papriky
1 dcl pasírovaných paradajok
2 bobkové listy
1ČL sušeného majoránu
1PL majoránu
1/2ČL čierneho korenia
soľ a koreniny si dochucujte podľa vlastnej chuti
1PL maslo Ghee
Na perkelt:
3ks kuracích pŕs
1ČL mletej rasce
1ČL mletej papriky
1/2 ČL majoránu sušeného
soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
1/2 PL maslo Ghee
Postup prípravy
Nakrájame si cibuľu a kapustu na drobno. Na masle Ghee chvíľu orestujeme cibuľku a pridáme kapustu aj so všetkými ostatnými ingredienciami. Povaríme cca 25 minút na miernej intenzite. Časť uvarenej kapusty spolu s 2dcl čistej vody vložíme do vysokorýchlostného mixéru (ja som použila Vitamix) a rozmixujeme na kašu. Zmes potom vlejeme späť do kapusty, zamiešame a necháme prevrieť. Kapusta je hotová. Ak Vám čokoľvek v chuti chýba - doplňte. Ja som dopĺňala soľ a majorán.
Mäso si nakrájame na drobné kocky, osolíme a pridáme všetky prísady zo zloženia, premiešame, nech sa mäsko pekne obalí. Na panvici si rozohrejeme na prudko maslo Ghee a mäso rýchlo opečieme. Na záver podlejeme troškou vody (max.1dcl), premiešame a odstavíme. Máme hotovo!
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.