Fantastická sladkosť doslova nabitá zdravými chuťami a najmä kvalitnými rastlinnými proteínmi. Tie som ešte umocnila vegánskym proteínom od Kompavy. Je 100% rastlinný, zložený z 3 druhov rastlinných proteínov, doplnený rastlinnými BCAA, vitamínovým B-komplexom, vitamínmi B12 a D3. Obsahuje 60% bielkovín a je sladený xylitolom a stéviou. Tak do toho!
V recepte som použila aj arašidové maslo! Hoci mnohí si myslia, že je to kalorická bomba, je tomu tak, len keď si nedáme pozor a jeme ho nadmerné množstvo. Pri rozumnom dávkovaní je to mimoriadne prospešná potravina. Arašidy sú bohaté na minerálne látky, z ktorých najväčší podiel má draslík, ktorý znižuje riziko vzniku vysokého tlaku, ochorení srdca, a úspešne bojuje proti negatívnym dôsledkom prebytočného sodíka. Obsahuje aj horčík, ktorý spevňuje kosti a svaly, vitamín E ako aj vlákninu.
2 lyžice arašidového masla obsahujú 200 kalórií a 16 gramov tuku. Výhodou tejto potraviny je to, že väčšinový podiel tvoria nenasýtené „zdravé“ tuky (až 13 zo 16g), ktoré znižujú riziko kardiovaskulárnych a ischemických ochorení srdca.
Štúdie ukázali, že arašidy sú jednou z potravín s najväčším obsahom niacínu, ktorý je výbornou prevenciou proti alzheimerovej chorobe a účinne pôsobí proti poruchám pamäti.
Optimálnym množstvom sú 2 lyžice, ktoré vás dokážu zasýtiť aj na dlhší čas a vďaka tomu sa u vás potlačí chuť na ďalšie jedlo.
Počet porcií:
15 kúskov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1 plechovka bielej fazule
1PL arašidového masla
1 odmerka vegánskeho proteínu
6PL ovsených vločiek
Šťava z 1/2 citróna
2PL javorového sirupu
1PL strúhaného kokosu
1PL kakaa
Na obaľovanie:
4PL mandľových lupienkov
4PL kokosu
Postup prípravy
Všetky ingrediencie určené na prípravu Truffles si rozmixujeme vo väčšom mixéri so sekacími nožmi na tuhú zmes. Asi 3x stierame zmes, aby sa poriadne premixovala. Po rozmixovaní ju necháme v mrazničke postáť asi 10 minút.
Zatiaľ si do misiek, v ktorých budeme guličky obaľovať pripravíme zmesi. Do prvej len nasypeme kokos. Do druhej pôjdu mandle, ale tie si najprv rozmixujeme na konzistenciu strúhanky, až potom nasypeme do misky. Ja som použila mandľové lupienky, ale Vy môžete použiť aj celé lúpané mandle.
Po odstáti v mrazničke zmes vyberieme a mokrou rukou tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v mandľovom a kokosovom obale. Niektoré ponechajte aj čisté. Chutia výborne.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.