Iné už piecť nebudem. Vyskúšala som vskutku toľko receptov na medovníčky, koľko Vianoc ich pečiem sama ... Niežeby iné nefungovali, ale ani jeden nebol dokonalý. Buď boli chutné, ale esteticky to "pokulhávalo", alebo boli pekné, no v chuti niečo chýbalo. Niekedy mi vyšli suché, inokedy pritvrdé ... aaale tentokrát vyšli na 100%.
V tejto prvej várke som použila menej kakaa, preto sú svetlejšie, v ďalších várkach som ale dala množstvo kakaa, ako ho máte spísané v recepte a odporúčam, dodržte ho, lebo tie kakaovejšie boli ešte lepšie.
Počet porcií:
6 veľkých plechov Čas prípravy: cesto 10 minút, chladenie od 2 hodín a viac (aj cez noc) Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
450g celozrnnej špaldovej hladkej múky
150g špaldovej hladkej múky
150g trstinového práškového cukru
150g poctivého masla
3 farmárske vajíčka + 1 na potieranie
6PL medu
1ČL sóda bikarbóna
2ČL škorica
2ČL perníkového korenia
1PL + 1ČL kakaa
šťava z 1/2 citróna
štipka soli
Postup prípravy
Ja to proste všetko hodím zaradom do kuchynského robota a ten mi vymiesi krásne cesto za 3 minúty. Rozdelím na 3 časti, uložím min. na 2 hodiny, ideálne cez noc do chladničky a postupne vaľkám na hrúbku 3mm a vykrajujem. Pečiem na 200st. 4 až 5 minút.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.