Tofu je jedlo vyrábané zrážaním sójového mlieka pomocou solí, enzýmov alebo kyselín. Jednotlivé zrážadlá obohacujú nimi vyrobené tofu o špecifické látky. Tofu má málo kalórií, je bohatým zdrojom železa a neobsahuje žiadny cholesterol. Podľa použitého zrážadla môže byť bohaté aj na vápnik a horčík. V Ázijskej kuchyni sa tofu využíva v slaných aj sladkých jedlách a je cenené predovšetkým pre svoju schopnosť prijať chuť ostatných použitých prísad. V Európe a Amerike je tofu spojené predovšetkým s vegetariánstvom a vegánstvom, vďaka jeho vysokému obsahu bielkovín. Tentokrát som si pre Vás pripravila zdravú, chrumkavú a aromatickú verziu plnú intenzívnych chutí na spôsob finger food.
1PL ľubovoľnej hladkej 100% celozrnnej bio múky (pšeničná, špaldová, pohánková...)
1 vajíčko
maslo Ghee na pečenie
Postup prípravy
Tofu si nakrájame na väčšie hranolčeky. Mandľové lupienky si nasekáme v kuchynskom mixéri na trošku menšie kúsky, ale pozor, nie úplne na múčku. Do jednej misky dáme múku so soľou a bylinkami, do druhej vajíčko a do tretej nasekané lupienky.
Rozpálime si panvicu s maslom Ghee a tofu obaľujeme najprv v múčnej zmesi, potom vo vajíčku a nakoniec v lupienkach. Postup opakujeme, kým obalíme všetko tofu. Upečieme a podávame napr. s jogurtovým dipom, chilli omáčkou alebo len s čerstvým šalátom.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.