Veľmi jednoduché výživné a zdravé jedlo, na večer, na obed... kedykoľvek.
Vynikajúcou vlastnosťou tofu, je jeho úžasná schopnosť preberať chute v pokrmoch a predovšetkým jeho vysoký obsah bielkovín. Tieto sójové bielkoviny sú na rozdiel od ostatných strukovín veľmi dobre stráviteľné. Preto sa často o tofu hovorí aj ako o náhrade mäsa. Sójová bielkovina obsahuje veľké množstvo bielkovín, ktoré majú vhodné aminokyselinové zloženie s vysokým podielom esenciálnych aminokyselín. Výhoda tofu je takisto v tom, že neobsahuje nasýtené mastné kyseliny a cholesterol ako živočíšne mäso.
Tofu s bazalkovým pestom
Počet porcií:
1 porcia Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1 prírodné tofu
1PL kvalitného rastlinného oleja
Na tofu:
hrsť slnečnicových semiačok
2PL za studena lisovaného olivového oleja
2PL vody
hrsť bazalkových listov
hrsť petržlenovej vňate
4PL nastrúhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku (môžete nahradiť aj 1/2PL sušeným cesnakom na večer)
soľ, ak potrebujete
Postup prípravy
Tofu si nakrájame a opečieme na oleji dochrumkava. Ak potrebujeme, osolíme.
Na pesto si opražíme nasucho slnečnicové semienka, a spolu s ostatnými ingredienciami ich vymixujeme na pesto. Podávame s paradajkami.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.