Tofu považujem za skvelú voľbu! Prírodné biele tofu je chuťovo nevýrazné a preto je vhodné na prípravu slaných jedál aj sladkých dezertov. Hodí sa namiesto tvarohu, čo využijú najmä ľudia s intoleranciou mliečnej bielkoviny. Tofu natural používam často a tentokrát som ho skombinovala s kari a kokosom a opiekla v rúre. Vznikli mi voňavé chrumkavé tyčinky. Keďže sa mi kokos zvýšil a z chladničky sa na mňa usmieval načatý batat, voľba bola jasná. V kokosovej kari strúhanke som obalila aj ten. A vzniklo neskutočne chutné výživné obedové jedlo! Rozhodne vám ho odporúčam.
štipka byliniek (ja som mala čerstvý kôpor, použila som ten)
Postup prípravy
Rúru som si predhriala na maximum. Batáty som olúpala a nakrájala na veľké mesiace. V osolenej vriacej vode som ich obvarila približne 5 minút.
Pekáč som vystlala papierom na pečenie. Kokos a kari so soľou som zmiešala v hlbokom tanieri. Tofu som nakrájala na tyčinky a obalila v kokosovom kari. Bataty obalíme tiež a spolu s tofu jemne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť na 10 - 12 minút do vyhriatej rúry.
Kým sa tofu a bataty pečú pripravíme si majonézu zmiešaním jogurtu, majonézy a byliniek. Podávame so šalátom. Dobrota ako svet!
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.