Bezmäsité jedlá

Tofu a bataty v kari kokose

20190904_151815_novy web

Tofu považujem za skvelú voľbu! Prírodné biele tofu je chuťovo nevýrazné a preto je vhodné na prípravu slaných jedál aj sladkých dezertov. Hodí sa namiesto tvarohu, čo využijú najmä ľudia s intoleranciou mliečnej bielkoviny. Tofu natural používam často a tentokrát som ho skombinovala s kari a kokosom a opiekla v rúre. Vznikli mi voňavé chrumkavé tyčinky. Keďže sa mi kokos zvýšil a z chladničky sa na mňa usmieval načatý batat, voľba bola jasná. V kokosovej kari strúhanke som obalila aj ten. A vzniklo neskutočne chutné výživné obedové jedlo! Rozhodne vám ho odporúčam.

Tofu a bataty v kari kokose

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 balenie Tofu naturálne od Lunter
  • 1 stredne veľký batat
  • 3PL strúhaného kokosu
  • 1ČL kari korenia + soľ podľa potreby
  • 2PL olivového oleja
  • Na jogurtovú majonézu
  • 100g jogurtu
  • 1ČL light majonézy
  • štipka byliniek (ja som mala čerstvý kôpor, použila som ten)

Postup prípravy

  1. Rúru som si predhriala na maximum. Batáty som olúpala a nakrájala na veľké mesiace. V osolenej vriacej vode som ich obvarila približne 5 minút.

  2. Pekáč som vystlala papierom na pečenie. Kokos a kari so soľou som zmiešala v hlbokom tanieri. Tofu som nakrájala na tyčinky a obalila v kokosovom kari. Bataty obalíme tiež a spolu s tofu jemne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť na 10 - 12 minút do vyhriatej rúry. 

  3. Kým sa tofu a bataty pečú pripravíme si majonézu zmiešaním jogurtu, majonézy a byliniek.  Podávame so šalátom. Dobrota ako svet!

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?