Tak jednoduchá pochúťka. Ideálne rýchle pohostenie pre návštevu. Rozhodne každý ocení snahu a chuť domácej sladkosti. Pritom hotové za 15 minút. Použitá bola vynikajúca cejlonská škorica.
Škorica je obľúbeným a veľmi používaným korením. Prečo? Tu je pár dôvodov:
Obsahuje látku zvanú cinnamaldehyd, ktorá má liečivé účinky.
Obsahuje veľké množstvo účinných antioxidantov, ako sú napríklad polyfenoly.
Obsahuje tiež látky s protizápalovým účinkom a jej konzumácia môže byť vhodnou prevenciou proti vzniku autoimunitných ochorení.
Škorica pomáha znižovať koncentráciu cholesterolu a triacylglycerolov (TAG) v krvi a znižuje aj krvný tlak, čím prispieva k zníženiu rizika vzniku kardiovaskulárnych ochorení.
Prispieva k zníženiu inzulínovej rezistencie. znižuje hodnotu krvného cukru a má anti-diabetický efekt, a to už pri užívaní jedného až šiestich gramov denne.
Má antimykotické a antibakteriálne účinky, ktoré môžu pomôcť v boji s mykózami, bakteriálnymi infekciami a nepríjemným zápachom z úst.
Najlepším druhom škorice je tá pravá Cejlónska. Škorica druhu Cassia je menej kvalitná a obsahuje vo vyšších koncentráciách kumarín, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé. Preto by ste mali jesť menej škorice Cassia a naopak viac škorice Cejlónskej.
Počet porcií:
35 kúskov Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
Na cesto:
2 celozrnné tortilly
kokosový olej na pečenie
2PL kokosového cukru
2ČL škorice
Postup prípravy
Z tortily vykrojíme tvary, aké sa nám páčia, ja som vykrojila srdiečka.
Zmiešame si v mise cukor a škoricu.
V panvici si rozohrejeme kokosový olej a pečieme v ňom vykrojené kúsky. Hneď po upečení hodíme srdiečka do zmesi cukru a škorice a preložíme na tanierik. Postup opakujeme, kým opečieme všetky srdiečka.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.