Zdravé palacinky sa u nás zadefinovali ako pravidelné raňajkové jedlo. Jemné, bez pridaného tuku a cukru, LOW carb a pritom tak chutné. Použila som vynikajúci domáci hruškový džem, ktorý neskutočne ladil so škoricovou chuťou palaciniek. Napriek tomu, že sú z celozrnnej múky sú nesmierne jemné a u nás teda ostali ako ďalší rodinný recept.
Počet porcií:
11 kusov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
100g tapiokovej múky
100g ovsených vločiek
2 vajcia
500ml plnotučného mlieka (ja som použila kozie)
50ml sýtenej minerálky
1ČL škorice
štipka soli
Postup prípravy
Vo vysokorýchlostnom mixéri si rozmixujeme mlieko s vločkami na jemné cestíčko. Do misy si vysypeme tapiokovú múku a škoricu, premiešame, nech sa prepoja a za stáleho miešania prilievame cestíčko z mixéru. Miešame dohladka.
K cestíčku pridáme do misy vajcia, soľ a na záver minerálku. Všetko metličkou premiešame, prepojíme a pečieme na nepriľnavej palacinkovej panvici z oboch strán.
Napĺňame podľa chuti, ja som mala vynikajúci domáci hruškový džem, kombinácia škoricovej palacinky a hruškového džemu bola fantastická!