Známa sladkosť, ktorú si často odopierame, pretože v originálnej verzii je vyprážaná v múčnom cestíčku. Ja som vymyslela chrumkavú verziu, kde sú jabĺčka ochutené škoricou, jemne posypané kokosovým cukrom a obalené v ryžovom papieri. Takto sú upečené na troške olivového oleja a na záver namočené v čokoládke z kokosového oleja a kakaa. Tak čo, narobila som vám slinky? Tento zdravý recept na jablká v župane nemá chybu!
Počet porcií:
z 1 jablka Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1 jablko
6ks ryžového papiera
2ČL mletej škorice
2ČL brezového cukru
1PL kokosového oleja na pečenie
Čokoláda
3PL kakaa
1PL kokosového oleja (na opekanie)
2ČL kokosového cukru
2PL kokosového mlieka na zjemnenie
Postup prípravy
Jabĺčko si rozkrojíme na mesiačiky. Ryžový papier namočíme vo vode a osušíme ho na utierke.
Do 1 papiera vložíme 1 mesiačik jablka, posypeme ho kokosovým cukrom a škoricou a zabalíme do balíčka. Postup opakujeme so všetkými mesiačikmi.
Rozpálime si panvičku s kokosovým olejom vhodným na pečenie a opečieme jabĺčka do chrumkava, kým majú zlatú kôrku.
Pripravíme si nad parou čokoládu zmiešaním všetkých ingrediencií na čokoládu. Po miernom vychladnutí jabĺčok ich máčame v čokoláde celé, alebo len končeky. Na 2 minúty ich vložíme do chladničky, len aby čokoláda trošku stuhla a ihneď podávame, aby boli ešte chrumkavé.