Svieža, chutná tortička na každú príležitosť. Nezabúdajte však, ak dbáte o svoju líniu, predsa len je to sladkosť. Doprajte si kúsok vrámci doobedia, ako chutnú desiatu.
V kréme som použila čučoriedky a kokosovú smotanu. Ani som netušila, že to bude tak fantasticky spolu ladiť! Určite viete, že čučoriedky patria medzi jedno z najzdravších ovocí na svete. Okrem toho, že majú vynikajúcu chuť, doplnia organizmus vitamínmi, antioxidantmi a potrebnými minerálmi. Čučoriedky sú veľmi vhodným ovocím pre diabetikov, mierne znižujú hladinu cukru v krvi.
Počet porcií:
1 forma o priemere 8cm Čas prípravy: 30 minút príprava + 30 minút chladenie Náročnosť: 3 (zo 4)
Ingrediencie
Korpus:
1/2 hrnčeka surových mandlí
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
6ks sušených nesýrených marhúľ
1ČL Agáve sirupu
kôra z 1/2 bio citrónu
Plnka:
1/2 hrnčeka čerstvých čučoriedok
2PL kokosovej smotany (tuhá usadená hmota v kokosovom mlieku)
2PL kokosového mlieka
1PL Agáve
2PL kokosového extra panenského oleja
1/3 surových hrnčeka kešu orieškov (ideálne aspoň 4hod.vopred namočených)
Ozdoba:
hrsť čerstvých čučoriedok
strúhané kakaové maslo
1PL rozomletý xylitol na prášok
Postup prípravy
Mandle si rozomelieme na múčku. Ide to na mlynčeku na kávu alebo v suchej nádobe od Vitamixu.
Ingrediencie na korpus spolu s mandľovou múčkou vložíme do mixéru so sekacími nožmi a rozmixujeme na drobnú lepiacu zmes. Tortovú formu si vystelieme potravinovou fóliou a pripravenú zmes natlačíme na dno.
V mixéri v cysokou nádobou (typu ako na smoothie) si rozmixujeme všetky ingrediencie na plnku. Plnku umiestnime na korpus a nastrkáme do nej ešte zopár čerstvých čučoriedok.
Na záver ozdobíme čerstvými čuroriedkami, strúhaným kakaovým maslom a posypeme rozomletým xylitolom.
Dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút a vyklopíme z formy. Podávame krásne nazdobené napr. s levandulami ako v mojom prípade.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.