Chrumkavé zemiaky, krémový kozí syr so slanou chuťou a k nim sladkastá cvikla. Toto jedlo bez práce je doslova pôžitkom. Mne osobne už k tomuto zemiakovému jedlu nič nechýba. No ak chcete, môžete ho poňať ako prílohu a uvariť si k nim chutné mäsko.
Počet porcií:
4 porcie Čas prípravy: 45 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
8 zemiakov
2 stredne veľké cvikly
200g tvrdého kozieho syra
1PL maslo Ghee
1ČL drvené rasca
1ČL sušený majorán
himalájska soľ (každý podľa potreby)
korenie
petržlenová vňať, pažítka, žerucha ... na posypanie
Postup prípravy
Zemiaky si uvaríme v šupke v slanej vode na al dente, nakoľko ich ešte budeme zapekať.
Cviklu nakrájame na drobné kocky a dáme ju opekať asi na 5 minút na panvicu s troškou masla Ghee. Medzitým si nakrájame kozí syr na drobné kocky. Po uvarení zemiakov ich necháme vychladnúť a rozkrájame ich na polovicu. Vnútro vydlabeme a zmiešame v 1 miske vydlabané zemiaky, kozí syr, opečenú cviklu, majorán, rascu a soľ.
Vydlabané zemiakové polovičky natrieme poriadne zvyšným maslom Ghee a naplníme ich pripravenou zmesou zemiakov, syra a cvikly.
ŠRúru si rozohrejeme na 200st. a pečieme asi 15 min. Zemiaky posypeme zmesou čerstvých byliniek alebo vňatí a konzumujeme.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.