Prvotný impulz pred samotnou myšlienkou na sladkú omeletu bolo, ako spotrebovať čerešne. Díval sa na mňa plný košík práve obratých čerešní, ktoré trebalo samozrejme spracovať a tak sme mali čerešne vlastne v každom chode. Na raňajky ako omeletu, na obed ako omáčku k mäsu, po obede ako bublaninu a večer sme čerešne zajedali len tak, čerstvé. No ... takýto jedálniček neodporúčam úplne každému a vôbec nie, ak trpíte syndrómom dráždivého čreva, my sme to však zvládli a na fotku sa ušla jedine táto zdravá omeleta. Dobrú chuť.
Počet porcií:
1 porcia Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
50g polohrubej celozrnnej špaldovej múky
1/2 ČL prášku do pečiva z vínneho kameňa (príp. iného bezfosfátového)
100ml plnotučného mlieka (môžete nahradiť aj kozím, či ovčím mliekom)
2 vajcia
štipka soli
1ČL trstinového práškového cukru + na posypanie
cca 10 čerešní
1ČL kokosového oleja
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 220st. Žĺtka, práškový cukor a mlieko si vyšľaháme dopenista.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli a prešľaháme do jednej hmoty. Lyžicou pridávame tuhý sneh. Jemne premiešame.
Pripravíme si panvicu, ktorá je vhodná aj do rúry. Pridáme kokosový olej, necháme rozohriať a cesto vylejeme. Po 2 minútach naskladáme navrch odkôstkované čerešne a dáme zapiecť na 5 minút. Podávame jemne posypané cukrom. Je to výborná pochúťka.