Jedávate goji, alebo kustovnicu čínsku? V krajinách, kde je bežnou súčasťou životosprávy obyvateľov, sa môžete stretnúť aj s označeniami ako ovocie šťastia či elixír života. Je to kvôli jej úžasným účinkom na ľudský organizmus. Svoju dlhovekosť, vitalitu, pevné zdravie a chuť do života pripisujú mnohí obyvatelia Ázie práve týmto červeným bobuľkám.
Latinský pre goji znie lycium barbarum. Venovalo sa jej mnoho vedeckých štúdií, ktoré dokázali, že je veľmi bohatá na výživné látky, aminokyseliny, vitamíny a minerály. Pravidelná a vytrvalá konzumácia dokáže urobiť so zdravím človeka hotové divy. Vyskúšajte si ju a po čase na sebe môžete spozorovať nárast energie, krajšiu pleť, menšiu náchylnosť na ochorenia. Oválne bobuľky kustovnice čínskej majú výraznú červenú farbu a vo vnútri ukrývajú žlté semienka.
Obsahuje:
18 druhov aminokyselín, vrátane všetkých 8 esenciálnych
21 stopových prvkov, napr. železo, vápnik, selén, zinok, meď, germánium…
Počet porcií:
8 kúskov Čas prípravy: 20 minút + 60 minút chladenie Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
Na guľky:
80g maku
30g mandlí
20g kokosového sirupu
30g vlašských orechov
1ČL rumovej arómy
30g sušených ďatlí
10g vody
Na obalenie:
20g goji
20g mandlí
10g trstinového práškovéhu cukru
Postup prípravy
Mak si pomelieme. Mandle aj vlašské orechy rozomelieme na jemú strúhanku a vložíme aj s makom do mixéru. Pridáme nakrájané sušené ďatle, kokosový sirup, rumovú arómu a vodu a rozmixujeme zmes na kompaktné lepivé cesto.
Goji s mandľami a cukrom si rozomelieme na prášok. Tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v goji prášku. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.