Lievance ma vždy vrátia do detstva. Ich vôňa, chuť, prvé sústo - to dostane každého. Viete, ako to pri pečené lievancov býva, nestíhate ich pridávať na tanier, pretože miznú rýchlosťou blesku. A tak vy zúfalo stojíte pri panvici a nestíhate dopekať. No ja som si tentokrát vymyslela iný spôsob, rozhodla som sa ich upiecť v rúre, ako chutné koláčiky.
Lievance sú veľmi vďačným a variabilným jedlom. Môžeme ich natrieť slivkovým lekvárom a posypať škoricovým cukrom. Výborné sú lievance s čučoriedkami, tvarohom a smotanou. Variácií na lievance je však oveľa viac. Kľudne vyskúšajte túto moju, alebo si vymyslite vlastnú! V každom prípade verím, že sa vám vydaria a budú chutiť, ako u nás doma.
Rúru si predhrejeme na 180st. Formičky si vytrieme maslom Ghee. Zmiešame suché ingrediencia zvlášť a mokré zvlášť. Obe zmesi spojíme a vymiešame hladké cesto.
Silikónové formičky naplníme ovocím, niektoré aj lupienkami a zalejeme cestom. Dáme piecť na 35 minút.
Po upečení som ich ešte posypala trstinovým cukrom - nemusíte. Necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formičiek a podávame.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.