Bábovka plná kokosovej chuti s minimom celozrnnej múky a len trochou prírodného cukru. Ku kokosovej chuti v recepte krásne ladia jahody použité v kréme. Božská chuť, verte mi. Vyskúšajte aj tento jednoduchý a dokonalý recept. Sľubuje Vám poriadny chuťový zážitok!
Vedeli ste, že pravidelným používaním strúhaného kokosu do jedál si zlepšíte celkové zdravie, preventívne sa uchránite od mnohých civilizačných chorôb a viete s ním aj rýchlejšie schudnúť… Kokos obsahuje fantastické spektrum výživných látok - obsahuje vodu, bielkoviny, sacharidy, tuk, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, mangán, meď, zinok, sodík, omega 6 kyseliny, vitamíny B, C, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú
A pri akých ochoreniach dokáže jeho konzumácia napomôcť?
Počet porcií:
1 bábobková forma Čas prípravy: 60 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
4 vajcia
1/2 hrnčeka prírodného trstinového bio cukru
1 hrnček kokosového mlieka
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
1/2 hrnčeka roztopeného masla Ghee (môžete použiť aj obyčajné kvalitné)
1/2 hrnčeka kokosovej múky
1/2 hrnčeka celozrnnej špaldovej hladkej bio múky
1 prášok do pečiva
1PL vanilkového bourbonu
šťava z 1/2 limetky
soľ podľa potreby
štipka sódy bikarbóny
Na krém
1 Mascarpone 250g
8 stredne veľkých jahôd
2PL lesného medu zo spoľahlivého zdroja
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na teplovzdušný ohrev na 180st. Formu na bábovku si vymastíme maslom Ghee a posypeme špaldovou múkou. Vajcia vyšľaháme ručným šľahačom spolu s cukrom, po vyšľahaní pridáme vanilku, citrónovú šťavu, roztopené maslo a kokosové mlieko.
V druhej mise zasa zmiešame obe múky, prášok do pečiva, štipku soli, sódu bikarbónu a kokos. Vymiešanú zmes pridáme do mokrej a zamiešame všetko spolu tak, aby nám vznilko stredne husté cesto.
Vyklopíme do formy a pečieme 35 minút.
Na krém si s ponorným mixérom vymixujeme všetky ingrediencie. Po upečení a vychladnutí bábovku vyklopíme na tanier, polejeme krémom a ozdobíme jahodami.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.