Keď si spomeniem na leto a dovolenky pri mori, vždy ma napadnú čerstvé figy, ktorých sme sa objedali do prasknutia, lebo rástli všade navôkol. Sladké, no výživné ovocie, ktoré zohráva zásadnú úlohu pri spaľovaní tukov. Kto by to povedal, však?
Obsahujú totiž balastné látky, ktoré pomáhajú telu udržovať stabilnú hladinu cukru v krvi. Okrem toho majú aj nízky glykemický index. Po ich konzumácii dochádza k zníženiu pocitu hladu a vy už tak nebudete mať chuť na nezdravé sladkosti. Tak smelo do môjho receptu!
Počet porcií:
8 kúskov Čas prípravy: 30 minút, chladenie aspoň 4 hod., alebo mrazenie 2 hodiny Náročnosť: 3 (zo 4)
Ingrediencie
Korpus:
1 hrnček vlašských orechov
1 hrnček kokosu
10ks sušených marhúľ
5ks sušených fíg
Krémová plnka:
1 hrnček kešu orieškov nesolených, nepražených
1 kokosová smotana
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
šťava z 1 limetky
4PL javorového sirupu
4PL kokosového oleja
4 čerstvé figy
Postup prípravy
V mixéri so sekacími nožmi si vymixujeme všetky suroviny na korpus. Ak sa Vám zdá, že sú figy príliš suché, môžete ich na 5 minút namočiť do vody a potom umixovať zmes. Zmes pritlačíme na dno štvorcovej formy o rozmere približne 20x20 cm.
Krémovú zmes som vyrábala vo vysokorýchlostnom mixéri na smoothie. Okrem fíg som doň vložila všetky ingrediencie (kokosovou smotanou sa myslí kokosové mlieko s hustou smotanou, ktorá sa zvykne usadiť po okrajoch plechovky). Mixujeme s piestom, kým dosiahneme krásny krém. Krém potom vylejeme na korpusovú zmes a dáme zachladiť aspoň na hodinu.
Keď je zmes natoľko tuká, že udrží narezané figy, tak sa pustíme do ozdobenia. Figy nakrájame na úhľadné kolieska a položíme na krém. Opäť vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť (ideálne na noc) alebo dáme aspoň na 2 hodiny do mrazu. Hotovo!
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.