RAW sladkosti

Figové krémové RAW rezy

f8f0279f8210659c6eb886a37b5ba5a6

Keď si spomeniem na leto a dovolenky pri mori, vždy ma napadnú čerstvé figy, ktorých sme sa objedali do prasknutia, lebo rástli všade navôkol. Sladké, no výživné ovocie, ktoré zohráva zásadnú úlohu pri spaľovaní tukov. Kto by to povedal, však?

Obsahujú totiž balastné látky, ktoré pomáhajú telu udržovať stabilnú hladinu cukru v krvi. Okrem toho majú aj nízky glykemický index. Po ich konzumácii dochádza k zníženiu pocitu hladu a vy už tak nebudete mať chuť na nezdravé sladkosti. Tak smelo do môjho receptu!

Figové krémové RAW rezy

Počet porcií: 8 kúskov Čas prípravy: 30 minút, chladenie aspoň 4 hod., alebo mrazenie 2 hodiny Náročnosť: 3 (zo 4)

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 1 hrnček kokosu
  • 10ks sušených marhúľ
  • 5ks sušených fíg
  • Krémová plnka:
  • 1 hrnček kešu orieškov nesolených, nepražených
  • 1 kokosová smotana
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • šťava z 1 limetky
  • 4PL javorového sirupu
  • 4PL kokosového oleja
  • 4 čerstvé figy
  •  

Postup prípravy

 

  1. V mixéri so sekacími nožmi si vymixujeme všetky suroviny na korpus. Ak sa Vám zdá, že sú figy príliš suché, môžete ich na 5 minút namočiť do vody a potom umixovať zmes. Zmes pritlačíme na dno štvorcovej formy o rozmere približne 20x20 cm. 

  2. Krémovú zmes som vyrábala vo vysokorýchlostnom mixéri na smoothie. Okrem fíg som doň vložila všetky ingrediencie (kokosovou smotanou sa myslí kokosové mlieko s hustou smotanou, ktorá sa zvykne usadiť po okrajoch plechovky). Mixujeme s piestom, kým dosiahneme krásny krém. Krém potom vylejeme na korpusovú zmes a dáme zachladiť aspoň na hodinu.
  3. Keď je zmes natoľko tuká, že udrží narezané figy, tak sa pustíme do ozdobenia. Figy nakrájame na úhľadné kolieska a položíme na krém. Opäť vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť (ideálne na noc) alebo dáme aspoň na 2 hodiny do mrazu. Hotovo!

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?