Len pár ingrediencií a vyčarujete tento dokonalý šalát s cícerom a fetou. Zdravý recept za pár minút.
Je to základná surovina pri výrobe nátierky hummus. 100g cíceru obsahuje: 27.42g sacharidov, 8.86g bielkovín a 7.6g vlákniny. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je pomerne bohatým zdrojom lecitínu. Má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ktoré pôsobia na znižovanie hladiny cholesterolu a udržujú našu pokožku jemnú a vláčnu.
Cícer je fantastická strukovina. Má v sebe kopec vlákniny a minerálnych látok (draslík, horčík, fosfor, vápnik a aj železo). Nie je v ňom lepok, preto je vhodný aj pre celiatikov. Obsahuje aj málo sodíka a tukov, takže sa často zaraďuje do rôznych diét, či už zameraných na vysoký obsah vlákniny, nízky obsah soli alebo cholesterolu. Ja Vám ponúkam recept na fantastický šalát.
Počet porcií:
2 porcie Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1 hrnček cíceru
2 ks jarná cibuľka
2 cm kúsok zelenej chilli papričky
2 hrste nasekanej petržlenovej vňate
šťava z 1 citróna
2PL panenského olivového oleja
1PL domáceho medu
1ČL balzamikovej glazúry
himalájska soľ, korenie, štipka chilli korenia
1 balenie Feta syru (150g)
Postup prípravy
Cícer uvaríme, ak použijete cícer z plechovky, tak ho poriadne prepláchnite od slaného nálevu. Jarnú cibuľku, chilli papričku, petržlenovú vňať si nasekáme na menšie kúsky.
V menšej miske si pripravíme zálievku z citrónovej šťavy, olivového oleja, medu, balzamika, soli a korenia. Všetko zmiešame s cícerom a na záver rozdrobíme fetu a jemne premiešame. Dobrú chuť.
TIP: K šalátu si môžete pridať aj varené vajíčko a pečenú červenú papriku. Spolu to chutí božsky.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.