Cestoviny sú vyrobené z cícerovej múky. Sú teda bezlepkové. Skombinovala som ich s krémovým pestom zo špenátu a čerstvého kozieho syra, ktorý som pre zvýraznenie chuti aj nakrájala na kocky v záverečnej fáze. K celkovému chuťovému balancu ladili paradajky a čierny sezam. Ideálne zdravé jedlo na obed, na večeru, vďaka absencii lepku je ľahšie stráviteľné.
Cícer obsahuje bielkoviny a je tiež bohatý na balastné látky, ktoré pomáhajú tráveniu. Nepatrí medzi najmenej kalorické strukoviny, na 100g obsahuje 300 kca, no má iné benefity. Obsahuje vitamín A, B, C a E. Navyše je bohatý na esenciálne aminokyseliny, lyzín a treonín, ktoré telo potrebuje na vytvorenie bielkovín. Okrem toho sa bobuľky môžu pýšiť železom, zinkom a horčíkom. Rozhodne sa s cícerom kamaráťte. A keď nemáte radi samotné bobuľky, vyskúšajte aspoň tieto moje cestoviny.
Počet porcií:
2 porcie Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
Cícerové cestoviny v množstve pre 2 osoby
8 cherry paradajok
1PL čierneho sezamu
60g čerstvého kozieho syra
Na pesto
2 poriadne hrste baby špenátu
menšia hrsť petržlenovej vňate
3PL tekvicového panenského oleja
40g čerstvého kozieho syra
2PL slnečnicových semienok
štipka feniklových semienok
štipka soli
štipka sušeného cesnaku
2PL vody
Postup prípravy
Cestoviny si uvaríme v horúcej osolenej vode podľa návodu na obale. Kým sa varia - pripravíme si špenátové pesto.
Na horúcej panvici si opražíme slnečnicové semienka. Do mixéra so sekacími nožmi vložíme všetky ingrediencie určené na prípravu pesta vrátane semienok. Rozmixujeme na hladké pesto. Nakrájame si paradajky, zvyšný kozí syr na kocky.
Uvarené cestoviny scedíme, rozmiešame s pestom a posypeme kozím syrom, paradajkami a sezamom.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.