Brokolica je cenná predovšetkým pre svoj vysoký obsah vitamínu C, ktorého v sto gramoch obsahuje až 110 miligramov. Ak zjeme polovicu stredne veľkej brokolicovej hlavy, pokryjeme tak celodennú dávku vitamínu C. Ale pozor! Ak hľadáme brokolicu s najvyšším obsahom céčka, musíme sa poobzerať po najtmavších kúskoch - čím sú ružičky brokolice tmavšie, tým je v nej viac céčka a betakaroténu.
Do výbavy tejto rastlinky patrí aj výdatné množstvo železa a kyseliny listovej. Z vitamínov nájdu svoje zastúpenie najmä skupiny vitamínov B, C, E a provitamín A. Z minerálov ponúka brokolica najmä vápnik, železo, síru, zinok a fosfor.
Ak brokolicu nemusíte, vymyslela som pre vás spôsob, ako vám možno zachutí. V kombinácii s kozím syrom a opečená na olivovom oleji je vskutku famózna!