Jednoduchá a rýchla nátierka plná výživných surovín. Avokádo je cenné najmä preto, že obsahuje veľa “zdravých tukov” – omega 3 a 6 mastných kyselín, ktorých má v strave väčšina z nás nedostatok, ďalej obsahuje: vodu, bielkoviny, sacharidy, tuky, vlákninu, vápnik, draslík, železo, fosfor, horčík, zinok, sodík, meď, mangán, selén, fluorid, Vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, betakarotén a luteín (antioxidant, farbivo).
Cícer je zasa bezlepková strukovina, je zdrojom vlákniny, má v sebe množstvo minerálov, obsahuje najmä dostatok železa a je skvelou voľbou pre celiatikov. Fantasticky sa hodí do polievok, na prívarky, na pomazánky a dokonca som ho použila aj pri pečených aj nepečených koláčikoch.
Tentokrát som si pripravila úplne fantastickú jednoduchú nátierku, ktorú zvládnu aj deti, je veľmi chuťovo vyvážená, zdravá a nadupaná živinami.